SUZUKI MARINE MOTORI

Nijedan motor ne može da se meri sa Suzukijevom tehnologijom snažnih 4 -taktnih motora koji su laki i snažni, a koji danas oplemenjuju čamce, motore, ATV i kola širom sveta.

Iskustvo je proisteklo od nepokolebljive namere fabrike da razvija 4-taktne motore. Drugi proizvođači su pokušavali sa 2-taktnim motorima, eksperimentisali, da bi se prilagodili strogim zahtevima u vezi sa zagađenjem vazduha, dok je Suzuki ostao postojan u svom naumu. I stoga, bezrezervno, proizvođač nam nudi svoje najbolje, 4-taktne motore koji su savršeni za plovila današnjice. Rezultat je najveća serija motora od 2.5 konja do V6 motora sa 350 KS , dobitnika IBEX nagrade za inovaciju 2017. godine. Brojeći ukupno 30 modela, gama motora Suzukija poseduje poslednju tehnologiju i napredne funkcije koje mogu doći samo od fabrike kao što je Suzuki, pravog pobornika i zaljubljenika u 4 - taktne motore.

Iako smo možda stigli do „kraja puta“ postignutim kvalitetom i pouzdanošću, nismo prestali da poboljšavamo naše motore. Očekujte još tiše, bolje i ekonomičnije motore ubuće od nas, jer mi to svakako očekujemo.

Pioniri smo u korišćenju offset pogonskog vratila koje poboljšava ravnomernu raspodelu težine smanjenjem veličine samog motora kao i pomeranjem težišta motora napred što rezultuje većom snagom, smanjenjem vibracija i dobrim balansom. Pomenuta osovina kod Suzukija dozvoljava Vam korišćenje veće elise što rezultuje većom snagom u svakom datom momentu vožnje. Svi motori od modela 70 DFA pa nadalje opremljeni su ovom osovinom. Vanbrodski motori Suzuki takođe poseduju dvostruku redukciju stepena prenosa kako bi obezbedili veću snagu i ubrzanje, maksimizirajući performanse motora.

Što se tiče tehnologije, Suzuki motori imaju upravljački lanac koji je lak za održavanje, jer nema zamene kaiša i štelovanja. Na duge staze to znači značajna sredstva ušteđena na račun održavanja. „Troll mode“ kod Suzukija omogućava odličnu kontrolu brzine motora pri malim obrtajima i nalazi se kod modela DF40A/50A/60A/70A/80A/90A. “Dual prop” sistem poseduje motor DF 350A inače još poznat pod nazivom kontra rotirajući propeleri.

SUZUKI MARINE web sajt

Saniteko Group © 2018