Fontane i filtracija vode

Fontane se postavljaju na trgovima, ugostiteljskim objektima, luksuznim vilama... Danas ljudi postavljaju fontane i u svojim dvorištima, jer imaju povoljno dejstvo na raspoloženje zbog svog osvjezavajućeg izgleda. Bavimo se projektovanjem, izradom, održavanjem, sanacijom, redizajnom, i prodajom djelova za sve vrste fontana.


Fontane

Prvobitne fontane su se bazirale na jednom izvoru vode koji bi se slijevao u određeni bazen a zatim odljevao. Danas su fontane mnogo komplikovanije, sa više izvora i više bazena i komplikovanijom arhitekturom i infrastrukturom. Glavni motiv kod većine fontana je mlaz vode, koji se pod jakim pritiskom ispušta iz nekog dijela fontane i koji rasipa vodene kapi po svojoj okolini.Određene fontane služe i kao izvori pitke vode, na taj način služeći i kao praktični i kao ukrasni objekti.

Naši strateški partneri su najpoznatije kompanije koje se bave izradom fontanskih sitema. Iskustvo koje imamo u izradi i održavnju fontana ali i zadovoljstvo naših klijenata aduti su sa kojima izlazimo na tržište.


Filtracija vode

Osnovni element života je Voda. Mi se ne bavimo proizvodnjom vode, mi omugućavamo Vama da uvijek imate na vašim slavinama izuzetno čistu vodu za piće. Naš tim inžinjera će uvijek spremno izaći u susret vašim zahtjevima.

Filtracija je propuštanje tečnosti kroz polupropustljivu pregradu koja se naziva filtracioni medijum odstrane suspendovane čvrste čestice. Tečnost prečišćena na ovaj način se naziva se filtrate, dok se čvrste čestice zadržane na filtracionom medijumu nazivaju filtraciona pogača ili talog. Najpoznatiji svjetski proizvođači opreme za filtraciju kao partneri i najbolji crnogorski hoteli kao klijenti su garant kvaliteta našeg posla.


Prerada pijećih voda

Po validnim ISO i EEC standardima dozvoljena je određena količina olova i teških metala u vodi, na žalost ne rijetko voda na našim vodovodnim sistemima ne ispunjava te zahtjeve. Da u čaši bistre vode ima ko zna čega znamo još od otkrića mikroskopa. Zahvaljujući razvoju nauke i sve djelotvornijim hemijskim analizama, danas ni za voda sa planinskog izvora nemožemo reći da je zasigurno pitka. Obična, nefiltrirana voda ne može se uporediti sa filtriranom vodom kako ni po hemijskom sastavu, kvalitetu ali ni po ukusu.

Filtriranjem se iz vode izvlače sve nečistoće, svi neugodni mirisi i ukusi, pripremljena s takvom vodom jela su ukusnija, kuvano povrće je prirodnije i zdravije, a čaj, kafa i ostali napici imaju svoju prirodnu aromu i okus. Vi možete uživati u vodi koja je čista i ukusna gotovo kao izvorska.


Prerada procesnih voda

Najčešće ne znate ni kakvog je kvaliteta voda koju upotrebljavate, a još manje koje je tvrdoće. Prema Njemačkim stupnjevima tvrdoće, voda je prema tvrdoći svrstana u praktičnu tablicu:

Od svih vrsta vodenih efekata ovo su najčešće ugrađivani i najprihvaćeniji od strane korisnika, a razlozi su sljedeći:
meka - do 7°dH
srednja - 8 do 14°dH
tvrda - 14 do 21°dH
srednja - 8 do 14°dH

Nije nimalo utješno, no voda u mnogim našim krajevima ima tvrdoću između 18 i 22 pa ne čudi činjenica da voda “kvari” sve osjetljivije uređaje koje koristimo svakog dana. Pojava je najdramatičnija na električnim grijačima raznih uređaja, u kotlovima za vodu, mašinama za rublje i posuđe, aparatima za pripremanje kafe, čaja i ostalih vrućih napitaka, u ledomatima i sl.

Kamenac izaziva oštećenje slavina, začepljenje tuševa, taloži se na glatkim površinama sanitarija. Iako vidljiv, talog kamenca na površini umivaonika isključivo je estetski problem, dok je na električnom grijaču bojlera kamenac ozbiljan tehnički problem, teže ga je ukloniti a i košta više.

Nezaštićeni uređaji, instalacije, sanitarije, tuševi, mlaznici, hidromasažne kade i bazeni zahtijevaju ugradnju takvog omekšivača na dolaznom cjevovodu. Umjesto tretiranja hemikalijama koje dodatno oštećuju instalacije i kanalizaciju, uz trošak koji nije veći od jednog ili dva temeljita servisa danas se instalacije i uređaji mogu zaštititi mašinskim omekšivačima i filterima.


Galerija


Ovlašćeni zastupnik

SANITEKO GROUP se bavi nautičkim biznisom koji uključuje zastupništvo renomiranih brendova, upravljanje charterom plovila kao sve interesantnijom vrstom ponude i zimovnikom za jahte kao i ponudom vrhunske opreme od najistaknutijih brendova.

Ispod možete naći više informacija o brendovima i njihovim modelima.

Saniteko Group © 2018